Ljusskola

Med bara en enkel kamerablixt kan du skapa fantastiska porträtt, hemligheten är att ta av blixten från kameran. Funktionen att trådlöst styra sin blixt finns idag inbyggd i de flesta systemkameror av lite bättre kvalité och har man en kamera av lite äldre eller enklare modell så finns tillbehör att köpa för att få tillgång till samma funktioner.

Vill man sen skapa ännu mjukare och vackrare ljus låter man blixten dessutom slå igenom ett paraply eller en softbox.
Bilden nedan är ett exempel på detta, ett porträtt till en tidningsartikel som jag tog i en ganska mörk lokal.

För att lyfta fram motivet så lät jag en blixt slå igenom ett transparent paraply vilket ger ett väldigt behagligt och mjukt ljus. Dessutom så lät jag en reflexskärm reflektera ljuset från andra sidan för att lätta upp skuggorna på den del av ansiktet som är vänd från blixten.

Man kommer väldigt långt med endast en blixt och har man tillgång till fler kan man experimentera vidare och öka kreativiteten ytterligare.
I exemplet med Malin som jag fotograferade när hon väntade tvillingar så slutade det med att vi använde hela fem blixtar.

Att använda vanliga kamerablixtar, oavsett om man har en eller flera, är ett utmärkt sätt att öka kvalitén på sina bilder men det kan vara lite svårt att veta i vilken ände man ska börja. För många kan det även kännas betungande att behöva ta sig igenom den tekniska biten och lära sig kamerans och blixtens alla inställningar.

Därför håller jag nu endagskurser anpassade efter dig och din nivå. Tillsammans går vi igenom grundläggande inställningar och fotograferar med olika uppsättningar.

Kurser kan bokas enskilt eller för mindre grupper, kontakta mig för mer information och prisuppgifter!

Det här inlägget postades i Kurser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>